tisdag 28 juni 2011

MUFFINS

En av min favoritbakböcker är "A Piece of Cake" av Leila Lindholm. En vacker bok som man bara kan sitta och titta i. Idag bakade jordgubbsmuffins från hennes grundrecept på muffins. Goda blev de!



Kakfat från Jelly Bean, muffinsformar och servetter från Lagerhaus.


Igår fick man som läsare av bloggen Vita Verandan fraktfritt och 15% rabatt hos närbutiken Himlavit. Jag passade på att shoppa lite . Det blev:


Schblonbokstäver i zink.


En stor trädgårdssax, som jag länge har önskat mig.


Zinkskopa med trähandtag.

(Bilderna har jag lånat från butiken, Himlavit)

Jag beställde varorna i går och fick dem i brevlådan idag. Det vill jag säga snabb leverans. 
I paketet låg en liten handskriven hälsning - trevligt och uppskattat av mig!


Cecilia.


måndag 27 juni 2011

VIMPLAR OCH SYLT

Sol och varmt hela dagen - vilken bra start på semestern! 

Tog en paus från solen en stund och satte mig i skuggan på altanen och sydde vimplar. Dessa vimplar fick sin plats i växthuset. Blev inte så nöjd med dem, skulle ha skrivit texten lite större. Det går ju alltid att göra nya någon dag...


Sylten tog slut i morse så jag nu i kväll har jag varit lite husmoderlig och kokat hjortronsylt. Hjortron som jag själv plockat, dock inte i år. Fyra burkar blev det.


Hoppas på en lika varm och solig dag i morgon!

Cecilia.


lördag 25 juni 2011

MIDSOMMAR

Det blev en härlig midsommar med lite sol, sill (dock inte för mig) och små grodorna.


En midsommarpresent från mamma - en sommarduk som min mormor broderat en gång i tiden. En solig dag ska det få ligga på bordet nedan.


En skål med mousserande jordgubbvin för sommaren!


Cecilia. 


torsdag 23 juni 2011

EFTER REGN KOMMER SOL

Efter två timmars arbete gick jag på semester - skönt! 
På förmiddagen hällregnade det här, men framåt eftermiddagen kom solen på ett kärt besök.


När det regnade som mest passade jag på att vara lite kreativ - jag gjorde två midsommarstänger. 

Inspiration till trådslöjdsstången har jag fått från bloggen VARDAGSRUMMET. Jag har använt elefanttråd, ståltråd och pärlor i olika storlekar.





Denna är gjord av pappersblommor som jag stansat ut i grönt papper. Kransarna har jag dekorerat med vita och rosa halvstenar. 


Ha en skön midsommar!


Cecilia.

måndag 20 juni 2011

FÖRVANDLING

Från julrött till vitt. Hittade en gammal, nästan oanvänd, ljusbricka i plast i ett av mina skåp. Tänkte att med lite vit färg blir den användbar igen. Det blev några lager färg och nu står brickan och dekorerar mitt köksbord. 





Cecilia.


söndag 19 juni 2011

EN REGNIG DAG...

passar bra för inneaktiviteter. Har tillbringat tid vid mitt skaparbord och fått till sex nya kort att ge till nära och kära. 


Tilda på repstege





Lilla sjöjungfrun - Tilda





"Dangling Sea Tilda"





"Dangling Sea Edvin"





Tilda med glass





Cecilia.


torsdag 16 juni 2011

HÄR SKA DET SKAPAS KORT

Har laddat upp för att göra kort nu när det ska regna. Det ska bli sommarkort med marint tema i vitt, blått och rött. Stämplarna kommer från Magnolia och papper likaså och även från Inkido.



Vill även visa upp en tavla jag gjorde förra året. Jag har använt gammalt spillpapper och en fjärilsstans från Martha Stewart.



Cecilia.


tisdag 14 juni 2011

VIT SPRAYFÄRG...

är bra att ha. Kommer ni ihåg mina loppisfynd jag gjorde för ett tag sedan - blomsterlådor liknande stuprännor och kakformar? De har blivit vita. 



Tanken var att det skulle bli ljusstakar för julgransljus, men dessa ljushållare fanns inte på Panduro så jag fick ta stora istället.





I stuprännorna har jag planterat Snöflingor. Stenen har blivit vit med rosa text - DRÖM. 


Cecilia. 



söndag 12 juni 2011

EN HÄRLIG UTFLYKT...

...till Motala blev det igår, med flera stopp på vägen dit. Ett av stoppen var på Brunneby Musteri där vi intog vår lunch på restaurang Bettina. Jag beställde Bondens skördeburgare - färsbiff med fetaost, rödlök och oliver som serverades med klyftpotatis och chilidipp. Sambon åt rökt struts från Vikbolandet för första gången. Maten var god och miljön var mysig. I gårdsbutiken handlande vi mousserande jordgubbdryk. 


På vägen till Motala stannade vi till vid två loppisar och fyndade lite.






På den lilla sparken ser ni en ljusstake som ska bli vit.

Det bland annat två sparkar för 150 kronor - bra att ha i vinter, en stor rostfri bunke till planteringsbordet som vi ska snickra till växthuset och små kakformar.

Framme i Motala hejade vi på tjejerna som cyklat Tjejvättern och besökte Varamobadet - fint, men blåsigt och kallt i vattnet. En minigolfrunda hann vi också med på Lindgårdens äventyrsgolf innan det var dags att åka hem igen.




Cecilia.

måndag 6 juni 2011

SOMMAR PÅ ALTANEN

Här kommer lite sommarbilder på altanen!






Blomstertäcket är nu äntligen färdigt! 


En flagga på bordet denna nationaldag!
Detta år har jag inga blommor på bordet, jag har istället satsat på örter. Fint och gott!





Betonghjärta från Camillas betongglädje.




Jag har gjort en "ljuskrona" av ett gammalt fönster som jag målat vitt. Istället för glas finns det i rutorna hönsnät där jag har hängt upp olika sorters små ljuslyktor och vaser. 





På eftermiddagen tog vi en cykeltur till Billbäcks plantskola. Det är så mysigt att bara gå omkring och njuta. Vi avnjöt även en glass i deras café - Villa Flora. Syftet med turen var att titta på deras Magnoliaträd/buskar. Vi fick en Magnolia i födelsedagspresent tidigare i våras. Det är svårt att välja men det lutar mot Magnolia Leonard Messel. Något träd blev det inte denna gång, men jag kom inte hem tomhänt, fyra pelargoner, löjtnanshjärta och en höstspirea. 


Cecilia.